نودلز بالجمبري و الخضار
:: من كل بلد أكلة :: أكلات أجنبي
صفحة 1 من اصل 1
نودلز بالجمبري و الخضار
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
4 وحدات كوسة مقشرة ومقطعة - 4 كيس إندومي (بدون التوابل) - 3 معلقة كبيرة صويا صوص - 3 فص ثوم مهروس - 2 مكعب مرقة دجاج - 1معلقة صغيرة شطة - 1 كيلو جمبرى - 1 معلقة كبيرة خل - 1 معلقة كبيرة سكر - 1 معلقة صغيرة نشا - 1 فلفل أخضر مقطع - 1 معلقة كبيرة زيت - 3/4 كوب جزر مبشور - 1/2 كوب ماء دافئ - 1/2 كوب بصل أخضر مفروم - 1/2 كوب عيدان كرفس مقطع - 1/4 كوب لوز - 1/4 كوب عصير برتقال
الطريقة
سخنى الفرن علي 180 درجة ويقشر الجمبري ويغسل ويصفي وضعى المكرونة مع المرقة في طبق وصبى عليها ماء مغلي حتي تتغطي تماما وتترك 5 دقائق حتي تستوى مع التقليب احيانا حتي تستوى تماما و تصفي جيدا
وفي طبق اخر قلبى الجمبري مع الفلفل والكوسة وباقي الخضروات وقلبى الزيت مع خلطة التتبيلة و صوص الصويا و التوابل والبرتقال والنشا وتضاف الماء الدافئة بالتدريج مع التقليب وقلبى التتبيلة السابقة مع المكرونة و خليط الجمبري معا وصبى الخليط فى صينية ويوضع فى الفرن مدة 30 دقيقة وتقدم ساخنة ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
مواضيع مماثلة
» الفريك بالجمبري
» ارز بالجمبري (بطريقه جديييده)
» لازانيا بالجمبري والكالماري
» شوربة الإندومي بالجمبري
» شوربة لسان العصفور بالجمبري
» ارز بالجمبري (بطريقه جديييده)
» لازانيا بالجمبري والكالماري
» شوربة الإندومي بالجمبري
» شوربة لسان العصفور بالجمبري
:: من كل بلد أكلة :: أكلات أجنبي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى