مربى الجوافة
:: مثلجات وعصائر :: مربات
صفحة 1 من اصل 1
مربى الجوافة
المقادير
كيلو جوافة-كيلو سكر سنترفيش- نص كوب مياه-2 معلقة كبيرة عصير ليمون
الطريقة
1-هنغسل الجوافة ونقطعها شرائح ونشيل قلبها علشان نتخلص من البذور الموجودة
2- بعد كده نحطها مع شوية مايه على نار هادئة لغاية ما نلاقي إنها بدأت تلين ونشيلها من على النار ونسيبها لغاية ما تبرد
3-هنضيف السكر إلى ماء السلق والجوافة ونحطهم على نار هادئة مع التقليب المستمر لغاية ما السكر يذوب
4-هنضيف إليهم عصير الليمون مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق ونزع الريم اللي بيتكون أولا بأول
5-لما نلاقي المربى استوت هنشيلها من على النار ونسيبها لغاية ما تبرد وبعد كده نعبيها في برطمانات نظيفة ومفيهاش أي آثار للميه ونقفلها كويس وندخلها التلاجة...وبالهنااااا...
:: مثلجات وعصائر :: مربات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى