جلاش الطاسه
:: حلويات :: حلويات شرقي
صفحة 1 من اصل 1
جلاش الطاسه
المقادير
لفه جلاش - كوب سمنه - كوب حليب - ملعقه ملح - ملعقه سكر - رشه فانيليا
للحشو الحادق
جبنه رومى او جبنه فيتا مع زيتون اسود
للحشو الحلو
كاستر - جوز هند ومكسرات وزبيب
الطريقة
نجيب لفه الجلاش ونفتحها ونغطيها بفوطه مبلوله عشان متنشفش ونعرف نشتغل بيها وناخد ورقه منها وندهنها بالسمنه ونحط عليها وورقه تانيه وندهنها برضوا بالسمنه ونضع الحشوة لو عايزه فطير حادق احشيها بالجبنه والزيتون لو عايزة فطير حلو
احشيها بالكاسترد والمكسرات
هاتى طرف من الاربع اطراف واتنيها على الحشوة شكل مثلث وهكذا في الاربع جوانب حتى تحصلى على شكل الفطيره المربعه
وفي طاسه على النار مدهونه ملعقه زيت نحمر الفطيره عالسريع من الناحيتين فوثق وتحت مش تستوى فقط تتحمر وشها ونضيف عليها وهى على النار لو الفطيره مالحه ضيفى كوب لبن مذاب له الملح
لو فطير حلو ضيفى اللبن مع الفانيليا والسكر وسبيهم على النار 10 دقائق حتى تتشربه وتتحمر الفطيره وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
:: حلويات :: حلويات شرقي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى