عجينة يابانية
:: مخبوزات ومعجنات :: معجنات
صفحة 1 من اصل 1
عجينة يابانية
المقادير
25 جرام دقيق ( بالملعقه ملعقتين ) - 125جرام ماء ( تقريبا نص كاس ماء )
الطريقه
نضيف الماء ونضعه فى حل استلس علشان مش يسمر معاكى ونضيف مقدار الدقيق ونقلب لحد نحصل على خليط مافيه اي كتل ونستمر بالتقليب حتى يبدا يتماسك ويصبح قوامه مثل البشاميل من دون ان يغلي ونصبه في طبق ونغلفه بنايلون ولازم يلامس وجه الخليط عشان ما تتكون قشره ونخليه لحد يصبح بحرارة الغرفه ونبدا نستخدمه
عجينة اليابانيه
تستخدم مع اللى فوق في عمل الخبز واكثر شيء يستخدم للتوست واغلب انواع الفطائر
تعطيكى مخبوزات طريه ومنفوشه ومش معجنه وتحميرها مميز
المقادير
2 وربع كوب دقيق - 2 ملعقة كبيره لبن بودرة - سكر 3 ملاعق كبيره - نص ملعقه صغيره ملح - معلقة خميرة فوريه - بيضه مخفوقه - نصف كوب ماء دافىء - 22 جرام زبده ( ربع اصبع الزبده او 100 جرام )
اضافه اللي فوق
الطريقه
نضع كل المقادير بالعجانه ماعدا الماء والزبده ونبدأ نعجن ونضيف الماء بالتدريج الى ان تختلط المقادير جيدا واذا بدات تتماسك العجينه نضيف الزبده قطعه قطعه ونلفها ونخليها تختمر الى ان يتضاعف حجمها وبعدها نشتغل عليها...
:: مخبوزات ومعجنات :: معجنات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى