مشمش المجفف فى المنزل
مشمش المجفف فى المنزل
أولا هتجيبي حله وتحطي فيها ميه ولو يكن لتر ميه عليه 1كوب سكر
ونسبها تغلي ونحط ليمونه وبعدين ننزل بالمشمش لمدة 3 أو 4دقائق ونشيله ونجففه كويس من الميه ونكون مولعين الفرن ونحط المشمش في صنيه ونلفه بورق زبدة ونحطها في الفرن على درجة حرارة 180لمدة 3او 4ساعات هيكون نزل العصاره الي فيه وهتحسي انه دبل هنطلعه وهنفرده في مكان فيه تهويه يعني ممكن تحطيه في البلكونه بس تخلي بالك علشان مفيش حاجه تقف عليه لغاية ماينشف وهيكون كده جاهز
***الطريقه التانيه....
تغسل الثمار وتجفف جيدا وتشيلى النواة وتترك حبات المشمش في الشمس ثلاثة ايام ونقوم بعد ذلك بضغط الجزئين معا
ضعي المشمش بعد ذلك في الشمس مرة ثانية يومين او اكثر حسب قوة الشمس إلى ان يجف تماما....ورمضان كريم.....
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى