مكرونة بالجمبرى
:: وصفات الطبخ :: أكلات مكرونة
صفحة 1 من اصل 1
مكرونة بالجمبرى
المقادير
ربع كيلو مكرونة (أى نوع تفضليه) - نصف كيلو جمبرى متوسط الحجم - بصلة مقطعة مكعبات - ثمرتين طماطم - مشروم - ملعقة كبيرة صلصة طماطم - نص حبة فلفل ألوان (إختيارى) - ملعقة خل كبيرة - ليمونة صغيره - بهارات ربع ملعقة صغيرة من كل من(بابريكا - بودرة توم - كمون - كارى - جنزبيل - شطة) - عودين بقدونس مفروم
الطريقة
قطعى البصلة ونضعها في حلةونضيف عليها ملعقتين زيت ونقلب على النار حتى يتغير لونها وتذبل ثم نضيف البهارات ثم الجمبرى فورا ثم الصلصة ثم الخضارثم نضيف ملعقة الصلصة ونقلب دقيقة ثم الطماطم المكعبات والفلفل والمشروم ثم ملعقة الخل ونعصر الليمونة ونضيف معلقتين كبار صلصة المكرونة ونقلب جيدا ثم نضيف له ربع كوب ماء ونقلب ونتركه يتشرب الصوص
فى هذا الوقت نسلق المكرونة فى ماءوزيت وملح كالمعتاد لمدة 8 دقايق ونصفي المكرونة ونضيفها مباشرة على الصوص المحتوي على الجمبرى والخضارثم نضيف عودين بقدونس مفرومين ونتركهاخمس دقايق كى تتشرب الصلصة وتتقل ثم نطفى النار ونقدمها مباشرة مع تحياتى دعاء عاشور وبالهنااا...
مواضيع مماثلة
» مكرونة بالجمبرى والباشميل
» مكرونة بالجمبرى والكريمة
» مكرونة بالجمبرى والخضار
» مكرونة بالجمبرى دايت
» مكرونة بالجمبرى والبروكلي
» مكرونة بالجمبرى والكريمة
» مكرونة بالجمبرى والخضار
» مكرونة بالجمبرى دايت
» مكرونة بالجمبرى والبروكلي
:: وصفات الطبخ :: أكلات مكرونة
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى