أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

تكات فراخ - بانيه

اذهب الى الأسفل

تكات فراخ - بانيه Empty تكات فراخ - بانيه

مُساهمة من طرف duaa الأحد نوفمبر 15, 2015 7:59 pm

تكات فراخ - بانيه 1111114
‫#‏مطبخ_دعاء_عاشور
- لما بعمل الفراخ البانيه بحط مسترده وكاتشب وهوت صوص وبقلبهم وبدخلهم الفرن دى لما بكون مستعجله وعايزه اعمل اكله سريعه مع مكرونه بالمشروم والكريمه اللبانى
-أما الفراخ البانيه مثلا بقت اروع
لما حطيت مع البصل زبادي و معلقه مسطرده
-والشيش طاووق المشوي بقي خطيييييييييير لو حطيتي
مع البصل كاتشاب وباربكيو و زبادي او كريمه لباني و زعتر وريحان
بستعمل الجنزبيل الطازج والزعتر والروزماري في كل تتبيلاتي للفراخ واللحم
بالإضافه الى باقي مكونات التتبيله اللي كل واحد متعود عليها
أحط ملعقتين صلصة بيشاميل للمرق بيقى طعمه جميل أوي
لما أشوي لحوم أو فراخ أو بحريات على الفحم كل شويه أدهنها بالفرشاة
بالصويا صوص بيبقى طعمها تحفه
-والفراخ بالبصل طعمها أحلي مع الجزر المبشور
البانيه بيبقى اشهى ولونة دهبى جميل وكرسبى لما تضيفى للبقسماط ضعف الكمية نشا ودقيق
- اى تتبيلة فراخ او لحمة مشوية بحط معاها لمون ناشف وقرفة بيقرق فى الطعم كتيييييييييييير
للبانيه : خلط الكريمه مع الحليب بدل الماء طعمه أحلى بكثييييييير
وخليط من البقسماط مع التوست المفروم يدي قرمشه ومنظر أجمل من البقسماط لوحده
والزعتر البرى لما يتحط على الفراخ المشويه مع الاريجانو والريحان والبصل والفلفل بتبقى ريحتها وطعمها تحفه
ورق اللوره في شاورما اللحم تحفهههههههههه
ولما باجى أصبع الكفته بدهنها بمية البصل قبل ماأدخلها الفرن بتبقى خطيرة
بنات بتقول انها لما بتعمل كفته اللحم بالرز فى البيت بتفرفرط منها فى القليه
الاول بنقع الرز مده ساعه او ساعتين
وبعدين بجيب الكيتشن ماشين واحط شويه رز افرمهم الاول وبعدين احط عليهم بقى اللحمه والخضره واضربهم فى بعض
ولما بقليها بتطلع جميله ومتماسكه وبعدين بعملها بالدمعه
- لما الفراخ فى الفرن احط عسل ابيض عليها بيديها لون ذهبى تحفة
بيكون معلقتين عسل ابيض ومعلقة زيت زيتون وبهارات وملح وممكن زبادى
- للبانيه بحط مع البقسماط شوية بهارات لحمة بيخلي طعمة حلو جدا
- لما اشوى فراخ
فى الفرن بحط تحتها صينية بطاطس تستوى كامل فى الفرن وبتاخد طعم
المشوى
- لما بشوى بردة بسخن العيش ع الفحم مع المشاوى بيبقى تحفة
-احمر الفراخ فى الفرن
بعد اما اسلقها باشيل الجلد منها عشان متبقاش دسمة وبعدين اكون محضرة شوية طماطم ضرباهم فى الخلاط واحط عليهم بقى ملح وكمون وقرفة واقلبهم كويس واحطهم ععلى وش الفراخ بعد ما ارصها فى الصينية واسيبها تحت الشواية اتفرجى بقى على الطعم والريحة
-و عندك كورن فليكس ممكن نطحنه ويستعمل للبانيه بدل البقسماط
- احلى تتبيله للبانية جربتها
زبادي + مسطردة + صلصة او كاتشب + ملح وفلفل اسود + بصلة مفرومة ناعم اوي وشوي ميا عليها وتسيبها يوم كامل بجد طعمها جنان سواء شيش طاووق او بانيه
- الفراخ اللى فى الفرن بحطلها فى التتبيله غير البصل طبعا والليمون والملح والفلفل كل البهارات اللى فى الدنيا بس اللى بيخليها جنان المايونيز والكاتشب والباربكيو وبسويها فى صنيه على البوتاجاز عدى بس بغطيها ولما تستوى بحطها تحت الشوايه تحمر ولما تخرج بطش فيها الفحمه بالسمنه بتبقى روعه الزعتر والروزمارى والقرفه والبهارات المشكله الناعمه بحطهم فى كل الاكل تقريبا
- تتبيلة الشيش طاوق (كوب زبادي+ بصلة مفرومة+فصين توم+مكعب مرقة دجاج+ سماق +كاري + جنزبيل وملح وشطة + قليل من زيت الزيتون) كل دة يتحط في الخلاط ويتنقع فية الشيش طاوق ليوم كامل تاني يوم هنحطة في اسياخ مع الفلفل والطماطم والبصل هنحطة علي الشواية ياخد صدمة من الناحيتن الاول ونفضل ناخد من التتبيلة بتاعتة بفرشة ونغطي بها الشيش طاوق لحد ما يستوي ودوقوا احلي شيش طاوق
- البيض اللى بتحطى فيه البانيه حطى عليه شوية ميه
وقلبى قبل ماتحطى البانيه مش هتلاقى رغاوى فى الزيت بتاع التحمير
- البانيه لما تحطيه فى البيض والبقسماط حطيه فى التلاجة
نص ساعة قبل التحمير مش هينزل القشرة بتاعته فى الزيت
- الشاورما
فى البيت بلفها بعيش لبنانى على شكل اسطوانة والف الرغيف ف ورقة فويل وادخلة الفرن لمدة دقيقتين بيطلع زى بيتاع المحلات بالظبط وبيكون المايونيز تجانس مع العيش والشاورمة واحلى عن ما تكلى العيش بارد
-الفراخ البانية
بحب احط ع البقسماط زعتر ناشف وشوية شطة طعم الزعتر بيكون وااووبيخلى من برة شكل قطعة البانية جمييييييلة زى بيتاعت المطاعم بالظبط وطرية ومقرمشة من الخارج
- فراخ كنتاكي انا بجيب الفرخه واقطعها قطع زي ماتحبي وبعدين اسلقها مع البهارات بتاعتها وبعد لما تخلص وتبرد اجيب بيض ودقيق وكورن فليكس مطحون شويه في الكبه واعملها زي البانيه العادي وبعدين احمره في الزيت بتبقي تحفه والكورن فليكس بخليها زي كنتاكي بالظبط
والتكه بقي اللي بتخلي الطعم مميز اني بحط مع كلا من الدقيق والبيض والكورن فليكس شويه بودرة توم بتخليه هايل اتمني ان الوصفه بتاعتي تعجبكم
- قطعى الفرخه الى اربع او ست اجزاء وادعكيهم بالبصل والفلفل الاسمر والكمون وملعقه صغيره كركم وملعقه ريحان ناشف وحطى عليهم ربع كوب ماء صغير واكتمى الحله بالغطا واعمليها فى الاول على اعلى درجه لغايه لما تسخن اووى هدى النار خااااالص واطلعى بره وشمى الريحه فظيعه وكمان بتبقى لحمتها طريه
- الفراخ والحمام مثلا علشان اديله اللون الدهبي الجميل بادهنه الحمامايه بعسل ابيض و معلقه سمن كويس وبادخلها الفرن تحت الشوايه
الفراخ باعملها في الفرن مع البصل والفلفل الرومي والطماطم مع التوابل و البهارات و اغطيها بفويل تنزل ميتها و تستوي والصوص بتاعها يغمق
اخد الصوص ده اضربه في الخلاط واسقي بيه الرز طبعا بيدي له طعم جديد ومختلف مع اي توابل بحبها مره كاري مره قرفه مره بهارات كبسه او برياني ...مرها احط له فلفل رومي مكعبات مع قطع فراخ صغيره او لحمه ...
-البانيه بطريقة جديدة
البيض + معلقة دقيق + نشا + صلصة وطبعا البهارات مع الثوم والبصل ومعلقة خل وحطيت فيها البانية ووضعتهم فى الثلاجة ساعة وبعد كده حمرت البانيه فى الزيت الحامى وجبت بطاطس مسلوقة وضعتها فى الباقى من الخلطة إياها فترة برضة وحمرتها ياه الشكل والطعم مع بطاطس مسلوقة مع بيضة ناية وجبنة وفص ثوم وكام نقطة ليمون وخل وضربتهم فى الخلاط الطعم رائع مع الخس وألف هنا وشفا
- صدور الفراخ المخلية وهمية ومالهاش حل هى تقيلة شوية بس وهم وريحتها تجنن
الاول بتشتري صدور الدجاج تخينة شوية وتبليها زي ما تحبي انا بتبل البانية والشيش طاووق تتبيلة واحدة وهى
زبادى ومسطردة وليمون وخل وزعتر ملح وفلفل طبعا وبعد كدا افتحى صدر الفرخة المخلى زى الساندويتش يعنى من ناحية وادة بس واحشيه بكوسة وجزر مبشورين ومتقلبين فى قليل من الزبدة وملح فلفل لمدة دقايق بس على النار وحطى فوقيهم شريحة جبن رومى واقفلى صدر الفرخة بخلة وتكونى مجهزة بيضة مضروبة ببقدونس مفروم وجبن رومى مبشورة وقلبى فيها صدر الدجاجة بشويش لحد ما تغطيها كلها بالبيض والبقدونس والجبن الرومى
وفى طاسة فيها معلقة زيت حطيها بشويش وتكون النار هادية خالصوغطى عليها لحد ما تحمر من تحت اقلبيها بشويش جدا لحد الوش التانى ما يحمروبعدين طلعيها ودوقى احلى طعم.
duaa
duaa
Admin

عدد المساهمات : 10945
نقاط : 33116
تاريخ التسجيل : 24/12/2014

https://duaaashour.forumegypt.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى