بط مشوى بدبس الرمان
:: وصفات الطبخ :: أكلات طيور :: بط وأوز
صفحة 1 من اصل 1
بط مشوى بدبس الرمان
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
بطة مغسولة ومنقوعه فى ربع كوب خل ونصف كوب سكر لمدة يومين فى التلاجه - ورق لورى - حبهان - عود قرفه - كرفس - جزر مكعبات - بصل مكعبات - روز مارى - 2 معلقة زبدة
التتبيلة
4 معلاق دبس رمان - 1 معلقة صويا صوص - 1 معلقة ملح - 1 معلقة فلفل اسود - 1 معلقة عصير برتقال او ليمون - 1 معلقة عسل ابيض - 1 معلقة توم بودر - 1 معلقة بصل بودر - 2 معلقة خل
الطريقة
فى طبق قلبى مقادير التتبيلة اعملى فتحات بالبطه بالسكينه ونزلى البطه فى التتبيله واتركيها لمدة ليله وفى طاسه ضعى الزبدة وضعى البطة لتاخذ صدمه من كل الجوانب وهاتى صينية ضعى البطة وضعى بدخلها الكرفس والجزر والبصل والروز مارى واغلقى البطة من اسفل وضعى باقى التتبيله بجانب البطة وغطى الصينية بورق فويل وضعى الصينية فى الفرن على حرارة عاليه لمدة نصف ساعه واتركيها ساعه اخرى على درجه متوسطة حتى يستوى لحم البط وارفعى الفويل وعرضيها تحت الشواية للتحمر وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
مواضيع مماثلة
» سمك دنيس مشوى بدبس الرمان
» سمان مشوى بدبس الرمان
» سمان مشوى بدبس الرمان
» باذنجان مشوى بدبس الرمان
» سجق بدبس الرمان
» سمان مشوى بدبس الرمان
» سمان مشوى بدبس الرمان
» باذنجان مشوى بدبس الرمان
» سجق بدبس الرمان
:: وصفات الطبخ :: أكلات طيور :: بط وأوز
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى