الجزيرة العائمة
:: مثلجات وعصائر :: مثلجات
صفحة 1 من اصل 1
الجزيرة العائمة
المقادير
4 بياض - 1/4 كوب صوص كراميل - 1/4 كوب سكر - 1 رشة ملح
الكريمة
4 عدد صفار بيضة - 3 كوب لبن - كيس فانيليا - 1/2 كوب سكر
طريقة الكريمة الانجليزية
نرفع اللبن والفانيليا علي النار وفي نفس الوقت نضرب صفار البيض مع السكر بالمضرب الكهربائي حتي يدوب السكر
وبعد ان يغلي اللبن نرفعه من علي النار ونبدأ نضيفه بالتدريج علي خليط صفار البيض مع التقليب المستمر حتي لا يتكتل البيض و بعد ما نخلص نصفيه بمصفاة سلك ونرفعه تاني علي النار مع التقليب حتي يتماسك نرفعه ونتركه يبرد
طريقة عمل المارنج
نضرب بياض البيض مع رشة الملح لمدة 3 دقائق حتي تتكون رغوة وبعدين نضيف السكر ونستمر بالضرب حتي يتماسك و يتكون المارنج
في طبق مملوء ماء نتركه علي النار حتي يغلي وبعدين نهدي النار وناخد من خليط المارنج و نسويه بين ملعقتين علي شكل كور وننزل به في الماء المغلي هنلاحظ انه طافي فوق الماء و نقلبه بهدوء حتي يتماسك
في كاسات التقديم نملي جزء من الكأس بالكريمة ونضع فوق واحدة مارنج و نزين بالكراميل و يقدم بارد ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
* ملاحظات
يمكن تقديم الجزيرة العائمة بالايس كريم بديل عن المارنج
* لعمل الكراميل
نصف كوب سكر مع ربع كوب ماء ويترك علي نار هادئة حتي يتحول كراميل...
:: مثلجات وعصائر :: مثلجات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى