كيكة قدرة قادر
:: حلويات :: كيكات وتورتات
صفحة 1 من اصل 1
كيكة قدرة قادر
أولا الكراميل
1-للكراميل سنحتاج
نصف كوب سكر- ملعقة كبيرة ماء- ملعقة عسل نحل (معلومة حيث يساعد على منع التسكر) - نصف ملعقة فانيليا-كيس كراميل جاهز (إختيارى)
ضعى كل المقادير على النار( ما عدا الكراميل الجاهز ) مع التقليب المستمر حتى يصبح لونه ذهبى مثل لون الكراميل المعتاد
ونغلق النار ونضيف لهم كيس الكراميل الجاهز ونقلب ثم نصب الكراميل فى قاع الصينية التى ستستخدمها فى عمل الكيك ونتركها على جنب
2-الخطوة التانية
إستخدمت باكيت كريم كراميل جاهز وحضرته مثل ما هو مكتوب على العبوة
وهذا حتى نقلل الوقت المستخدم فى عمل الكيك فجبت باكيت الكريم ووضعت محتوياته مع كوبين لبن كبار أو نصف لتر لبن وتركته على النار مع التقليب حتى وصل لمرحلة الغليان ثم تركته على نار هادئة بعد ذلك دقيقة مع التقليب ثم طفيت النار وصبيت الخليط فوق الكراميل فى الصنية وتركته على جنب
3-للكيك
بيضتين مع ملعقة كبيرة فانيليا وكوب سكروخمس ملاعق صغيرة لبن بودره ضعى المقادير كلها مع بعض ونضرب بقوة (ممكن بالخلاط ) مدة خمس دقايق
ثم نضع عليهم نصف كوب زيت مرة واحده ونضرب مرة أخرى ثم كوب دقيق مخلوط مع ملعقة كبيرة بكنج باودر وننزله بالتدريج على الخليط السائل مع التقليب بطريقة الكيك العادية
(ومكن إضافة نصف ملعقة صغيره قرفة وربع ملعقة صغيرة جنزبيل و3 ملاعق صغيره كاكاو خام) مع الدقيق قبل اضافته
ثم ندخلها فرن ساخن أو حتى غير ساخن عادى مع قدرة قادر ليست مشكلة ليس شرط تسخين الفرن مع قدرة قادر فى حمام مائى أو صنية بيها ماء ساخن (لكن إن صنعتي انتى الكريم كراميل تترك ساعه ونص على 180)
وبعد ما بتخرج بنخرجها بالراحة وبنسيبها تبرد وهيا فى الصنية وبعدين ندخلها التلاجة (وهيا فى القالب لسه خلى بالك متقلبيهاش ) ساعه فقط تتماسك فى الثلاجة ثم تقلب وتقدم مع تحياتى دعاء عاشور وبالهنااا...
لوعملتى أنتى الكريم كراميل لابد من تركها 6 ساعات فى التلاجة فى تلك الخطوة دى ولذلك تختصر الوقت ونصنعها بكريم كراميل جاهزوعند خروجها سنجد الطبقات أصبحت الكيك تحت والكريم فوق وفوقه الكراميل.....
:: حلويات :: كيكات وتورتات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى