بط مشوى ..
:: وصفات الطبخ :: أكلات طيور :: بط وأوز
صفحة 1 من اصل 1
بط مشوى ..
المقادير
بطة غير مقطعة - سماق وبهارات - 2 معلقة كبيرة ثوم - معلقة جنزبيل مفروم - ملح وفلفل - بابريكا - خل تفاح - 3 معلقة عسل - زعتر وريحان وبقدونس وشبت وروز مارى و جوزة الطيب - زيت
الطريقة
1-فى طبق ونضع به البهارات والجنزبيل والبابريكا و خل التفاح ونضيف العسل والزعتر والريحان والبقدونس والشبت وجوزة الطيب والروز مارى والثوم
2-ونقلبهم جيداونتركه على جنب
3-فى طبق اخر ونضع به البصل ونتبله بالملح والفلفل والسماق وزيت واحشى البطة به
4-هاتى طبق اللى بيه التتبيله وندهن بها البطة من الخارج ونضعها بصينية واذا تبقى من الخليط الذى تم الدهن به نضعه تحت البطة فى الصينية
5-ونغطيها بورق فويل جيدا ونضعها بالفرن لمدة لا تقل عن 120 دقيقة على درجة حرارة 200 درجة وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهناا.
:: وصفات الطبخ :: أكلات طيور :: بط وأوز
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى