بط بالكاري
:: وصفات الطبخ :: أكلات طيور :: بط وأوز
صفحة 1 من اصل 1
بط بالكاري
المقادير
بطة وزن 1ونصف كيلو مقطعة -2 بصلة مفرومه ناعم -2 حبة بطاطس كبيرة -1حبة فلفل أحمر شرائح -1 حبة فلفل اخضر رومى شرائح - 2 حبة فلفل أخضر مفروم ناعم - ثوم مفروم - ملح - فلفل أسود - 2 كوب كريمة -1 ملعقة كبيرة كارى -1 ملعقة صغيرة كركم - جنزبيل - قرفة -كزبرة - حبهان مطحون -2 ملعقة كبيرة مستردة -عود قرفة - ورق لورى - زيت
الطريقه
1-فى طاسه نشوح ورق اللورى والحبهان وعود القرفة فى قليل من الزيت وضعى معهم قطع البط على جهة الجلد بعد رشها بقيل من الملح والفلفل واتركيها على نارحتى يحمر جلدها جيدا وتأخذ لون ذهبى ثم ترفع وتقلب للجهة الاخرى وتترك لتحمر أيضا ثم ترفع الطاسه من على النار ونرفع منها التوابل الصحيحة وقطع البط وتدخل فى صينية للفرن 220 درجة وتترك بالفرن لساعة
2- فى نفس الطاسه قومى بوضع قليل من الزيت ونشوح فيها البصل والفلفل ثم نضيف التوابل والثوم المفروم وصوص المستردة والكارى وتشوح لمدة 5 دقائق ثم ضيفى كريمة واتركيها لتغلى على نار هادئة
3-قطعى البطاطس لقطع متوسطة وتقلى فى زيت حتى تصفر ثم ترفع وتصفى ثم قبل التقديم بى 1/2 ساعة ضيفى قطع البطاطس لخلطة الكارى وشرائح الفلفل وقطع البط وأضيفى لها عصرة ليمون ثم تترك لمدة1/2 ساعة ثم تغرف وتقدم ساخنة مع الأرز البسمتى الأبيض وبالهناااا...
مواضيع مماثلة
» ارز بسمتي بالكاري
» بيض بالكاري الحار
» مخلل باذنجان بالكاري
» ساندوتش البيض بالكاري
» ارز بسمتي بالكاري (للمبتدئين)
» بيض بالكاري الحار
» مخلل باذنجان بالكاري
» ساندوتش البيض بالكاري
» ارز بسمتي بالكاري (للمبتدئين)
:: وصفات الطبخ :: أكلات طيور :: بط وأوز
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى