أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

فطيرة دجاج بالشيدر والبقدونس

اذهب الى الأسفل

فطيرة دجاج بالشيدر والبقدونس Empty فطيرة دجاج بالشيدر والبقدونس

مُساهمة من طرف duaa الإثنين يونيو 27, 2016 10:22 pm

فطيرة دجاج بالشيدر والبقدونس 11111309
المقادير
1/ 2 كيلو دجاج ( صدور أو أوراك ) - 1/ 2 لفة جلاش - زبدة - زيت - بصلة كبيرة - 2 عود قرفة - 3 ورقات لاورا - ملح وفلفل - فصين ثوم - حبة حبهان - بقدونس مفروم
الحشو
3 بيضات - بصلة كبيرة - ملعقتين زيت - حبة فلفل حامي - فصين ثوم مفرومين - ملعقة كبيرة جنزبيل - ملعقتين عصير ليمون - كزبرة مفرومة - بقدونس مفروم - كوب جبن رومي أو شيدر- ملعقة صغيرة ( ملح - كمون - كركم - كزبرة - فلفل أسود )

الطريقة
1-حطي الدجاج في مية مغليه على نار وبعدين حطي البصل والقرفة واللاورا والملح والفلفل والحبهان والبقدونس والثوم وسيبيها على نار متوسطة لحد ما الدجاج يستوي
2-ارفعي الدجاج من الشوربةوسبيها تبرد وبعدين قطعيها قطع صغيرة
3-حطي الزيت في طاسة وشوحي فيه البصل والثوم والجنزبيل والفلفل لحد ما البصل يدبل وبعدين حطي الدجاج وسبيها على النار شوية
4-تبلي البيض بالتوابل وعصير الليمون وحطي البقدونس والكزبرة والجبنة وقلبي المكونات مع بعض وبعدين حطي معاهم خليط الدجاج وخلي بالك ماتكتريش الملح علشان الحشوة فيها جبنة
5-قلبى الزيت مع الزبدة في طبق واستخدميهم في دهن طبقات الجلاش
6- لتحضير القالب
ادهني أوراق الجلاش بخليط الزيت والزبدة ورصيها في القالب وخلي أطراف الجلاش خارجة بره القالب
7- بعد ما تخلصي كل الجلاش وزعي الحشوة فيه وغطيه بأطراف الجلاش اللي خارج القالب وادهنيه بالزبدة ودخلي القالب في الفرن لمدة 25-30 دقيقة لحد ما وشها يبقى لونه دهبي
8-بعد ما تستوي خرجيها من الفرن وسيبيها تبرد شوية وبعدين اقلبيها في طبق التقديم وقدميها مع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا ..
duaa
duaa
Admin

عدد المساهمات : 11455
نقاط : 34648
تاريخ التسجيل : 24/12/2014

https://duaaashour.forumegypt.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى