جمبرى مقلى بتتبيلة البابريكا
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
جمبرى مقلى بتتبيلة البابريكا
المقادير
1 كيلو جمبرى جامبو
التتبيلة
1/4 كوب عصير ليمون -3 ملعقة كبيرة صلصة الصويا -1ملعقة كبيرة زيت -4 فص ثوم - 2عود بصل أخضر-1قطعة صغيرة جنزبيل - شبت - بقدونس - فلفل أخضر-1 ملعقة صغيرة شطة مفرومة -1ملعقة صغيرة كمون -1ملعقة صغيرة كزبرة ناعمة - 1 ملعقة صغيرة ملح -1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود
العجينة
1 كوب دقيق - 1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر- 1/2 ملعقة صغيرة ملح -1ملعقة صغيرة بابريكا-1 كوب ماء مثلج جدا - للقلي زيت
الطريقة
قشري الجمبرى بدون شيل الذيل تخلصي من الخيط الاسود الموجود في ظهرة وضعيه في طبق
التتبيلة
ضعى فى الخلاط عصير الليمون والصويا والزيت والثوم والبصل وجنزبيل وشبت والبقدونس والفلفل الشطة وكمون والكزبرة والملح والفلفل شغلي على سرعة متوسطة الى ان تحصلي على خليط ناعم جدا وضيفى الخليط فوق الجمبرى وقلبي واتركيه 10 دقائق وضعي الزيت في طاسة بحيث يكون بعمق 2/1 2 سم وسخني على نار متوسطة
العجينة
في طبق ضعي الدقيق والبيكنج بودر والملح والبابريكا قلبي الى ان تختلط المواد مع بعضها وضيفي الماء المثلج بالتدريج مع التقليب المستمر الى ان تحصلي على عجينة سائلة وأمسكي وحدة الجمبرى من الذيل نزليها في العجينة لتتغطى بطبقة تقيلة وسقطيها مباشرة في الزيت الساخن وانتظري ثواني ثم قلبي بملعقة الى ان يصبح لونها ذهبي فاتح وضعي على ورق نشاف لتتخلص من الزيت الزائد كملي بقية مقدار بنفس الطريقة وقدميه مباشرة مع شرائح الليمون والخضار المشوى مع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
مواضيع مماثلة
» جمبرى وجندوفلى بتتبيلة جميلة
» جمبرى بكريمة البابريكا
» جمبرى مشوى بصوص البابريكا والبقدونس
» ساندوتش جمبرى مقلى
» سمك بتتبيلة البقدونس والليمون
» جمبرى بكريمة البابريكا
» جمبرى مشوى بصوص البابريكا والبقدونس
» ساندوتش جمبرى مقلى
» سمك بتتبيلة البقدونس والليمون
:: وصفات الطبخ :: أكلات أسماك
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى