كنافة البسبوسة
:: حلويات :: حلويات شرقي
صفحة 1 من اصل 1
كنافة البسبوسة
#مطبخ_دعاء_عاشور
مقادير الطبقة الاولى طبقة البسبوسة
كوب سميد خشن - 1/2 كوب سكر - 1/2 كوب حليب - 1/4 كوب جوزهند - ملعقة صغيرة بيكنج بودر - رشة فانبليا - 1/4 كوب زيت
الطريقة
قلبي كل المقادير وحطيها بصينة مدهونة بزيت ودخليها الفرن بس يكون الفرن شغال من فوق يعني الشواية وبس يتحمر الوجة ونزليها ونسقيها بشوية شربات ونخليها تبرد
الطبقة الثانية القشطة
تقدري تستخدمي قشطة قيمراو تعملي القشطة المعروفة
1 و 1/2 كوب حليب سائل - 3 و1/2 ملعقة كبيرة نشا - علبة قشطة
الطريقة
على النار لحد ماتتماسك ونطفي النار ونحط رشة فانليا ونوزعها على البسبوسة
الطبقة الثالثة الكنافة
1/2 كيلو كنافة مفروم ناعمة - زبدة ذائبة
الطريقة
نفرك الكنافة بزبدة ونوزعها على طبقة القشطة وبعدين نذخل الصينة للفرن ويكون ساخن وشغال من تحت عشان تتحمر البسبوسة من تحت وبعدين نحمر الكنافة من فوق ونخرجها من الفرن ونسقيها بالشربات ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا..
:: حلويات :: حلويات شرقي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى