أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقة المنجأونه

اذهب الى الأسفل

طريقة المنجأونه Empty طريقة المنجأونه

مُساهمة من طرف duaa الإثنين فبراير 09, 2015 11:28 pm

طريقة المنجأونه 11111726
المقادير
1كيلو دقيق-1كوب زيت -1ونصف كوب سكر-4 بيضات-نصف كيلو لبن-قطعة خميره-ذره ملح

الطريقه
افصلى الصفار عن البياض وانخلى الدقيق ويضاف اليه البيض والسكر واللبن بالتدريج وذره الملح وناخد الخميره ونذوبها فى قليل من الماء مع ملعقه سكر وفانليا حتى تذوب
ونضيفها الى الخليط السابق حتى يختلط الخليط كله ويصبح متماسك مثل عجينه العيش ونتركها تخمر لمده 8ساعات او ممكن تسيبيها من بليل وتكونى مغطياها
علشان مفيش هواء بعد ما تخمر العجينه تاخديها وتشكليها زى ما تحبى اقراص او دوائر اللى يعجبك وممكن تحشيها بالشيكولاته الخام القطع أو بازبيب
ثم ترصيها فى صنيه وخلى بنهم مسافات لانها لم بتستوى بتفرد شويه فماتلزقش فى بعض وتدهنى وجهها بالبيض قبل ما تدخل الفرن وتحطيها فى فرن متوسط الحراره حتى السوى وتقدم....بالهناااا....

***ملحوظه***
من الممكن وضع بيضه مغسوله وننشفها فى وسط القطعه والبيضه هتتسلق من حراره الفرن....
duaa
duaa
Admin

عدد المساهمات : 10945
نقاط : 33116
تاريخ التسجيل : 24/12/2014

https://duaaashour.forumegypt.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى