فطائر الجيوب التركيه
:: مخبوزات ومعجنات :: معجنات
صفحة 1 من اصل 1
فطائر الجيوب التركيه
#مطبخ_دعاء_عاشور
المقادير
5 كوب دقيق - 2 معلقه سكر - 2 كوب ماء دافئ - 3 ملاعق لبن بودر - 1/4 كوب زيت - 1/4 كوب لبن سائل - 1 معلقة كبيرة خميره - رشه ملح - حبه البركه - زيت لدهان العجين
الطربقة
نقلب الماء مع الخميره و2 كوب دقيق والسكر والملح ولبن البودره واضافه 3 كوب دقيق الى الخليط واضافه الزيت وبعد الانتهاء من العجين تترك حتى تخمر وتقسم العجين كور متساويه وتفرد كل قطعه دائره وتدهن الربع الاعلى بالزيت ونقوم بثنى الجزء الاسفل على الاعلى ثم ندهن نصف قطعه العجينه بالزيت ونثنيها مره اخرى وتوضع في صينيه مدهونه بالزيت وندهن كل القطع بالحليب وتزين بحبه البركه او بالسمسم وتدخل فرن ساخن مسبقا لمده تتراوح من 10- 15 دقيقة على نار متوسطه الفكره بقى انكم تقدروا تحشو القطع دى وفى 3 اماكن ورا بعض وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
المقادير
5 كوب دقيق - 2 معلقه سكر - 2 كوب ماء دافئ - 3 ملاعق لبن بودر - 1/4 كوب زيت - 1/4 كوب لبن سائل - 1 معلقة كبيرة خميره - رشه ملح - حبه البركه - زيت لدهان العجين
الطربقة
نقلب الماء مع الخميره و2 كوب دقيق والسكر والملح ولبن البودره واضافه 3 كوب دقيق الى الخليط واضافه الزيت وبعد الانتهاء من العجين تترك حتى تخمر وتقسم العجين كور متساويه وتفرد كل قطعه دائره وتدهن الربع الاعلى بالزيت ونقوم بثنى الجزء الاسفل على الاعلى ثم ندهن نصف قطعه العجينه بالزيت ونثنيها مره اخرى وتوضع في صينيه مدهونه بالزيت وندهن كل القطع بالحليب وتزين بحبه البركه او بالسمسم وتدخل فرن ساخن مسبقا لمده تتراوح من 10- 15 دقيقة على نار متوسطه الفكره بقى انكم تقدروا تحشو القطع دى وفى 3 اماكن ورا بعض وتقدم ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا...
:: مخبوزات ومعجنات :: معجنات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى