أهلا بكم ويسعدنا إنضمامكم إلينا

طريقة الويكا

اذهب الى الأسفل

طريقة الويكا

مُساهمة من طرف duaa في الخميس أبريل 09, 2015 12:02 am


نجيب البامية الكبيرة ونقمعها عااادي جدا و نقطعها بالشكل اللي في الصورة ده و بعدين نحطها في شوية ماية و عليها شوية ملح صغننين علي الناربس شوي ماية كتيرو بعد ما نحس انها طريت و استوت نركنها علي جنب لحد ما تبردو بعدين نحطها في الخلاط ثم نفركها بالمفرك كانوا بيستخدموها علشان يفركوا البامية بحيث البامية تكون مفروكة مش مطحونة في الخلاط بيخليها انعم و احسن
و بعدين تزوديلها شوربة و تضربي تاني زودي شوربة لحد ما قومها يكون عامل زي قوام الملوخية و حطيها في حلة و حطيها علي النار تاني علشان تاخدلها غلوة واحدة و تطفي عليها و في اثناء ذلك تكوني محضرة شوية ثوم علشان تعملي الطشة او التقلية
زي بتاعة الملوخية بالضبط ثوم و ملح و فلفل و كسبرة ناشفة مطحونة ناعم و تضربيهم في المطحنة او الهون زي ما تحبي
و تجيبي طاسة و تعملي الطشة ديه بالسمن البلدي طبعا و تحطيها علي البامية الويكة اللي في الحلة و تقلبي كويس و تتغرف في سلطانية و ممكن يتحط عليها ليمون بعد ما نغرف بيديها طعم حلو برضه بالهناااااااااااااا.....
avatar
duaa
Admin

عدد المساهمات : 8717
نقاط : 26422
تاريخ التسجيل : 24/12/2014

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://duaaashour.forumegypt.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى